EcoCasco
All-electric, passief-energieneutraal tegen de laagste kosten !

FAQ

Veel vragen die ons gesteld worden gaan over de diverse termen die in de moderne Ecologische en moderne bouw gebruikt worden. Hieronder uitleg hoe EcoCasco met deze onderwerpen om gaat.

Wat is het EcoCasco systeem

De EcoCasco panelen hebben in een muurdikte van slechts 27 centimeter een Rc-waarde > 7.72 m²K/W ! het huidige bouwbesluit gaat maar tot 4,5 m²K/W.

Nu de muren zo goed geïsoleerd zijn vormden de houten verbindingsstukken (Rc < 1,65m²K/W) - bij onder ander de ramen en de samenstelling van de wanden - een koudebrug. Ook voor dit probleem heeft EcoCasco een optionele oplossing, met verbindingsstukken met een Rc tot wel 5.0m²K/W.

Gebruikt EcoCasco actieve of passieve middelen?

Door Rd- waarde van de bouwkundige schil zo hoog mogelijk te maken bereikt EcoCasco een goede passieve isolatie. Hierdoor is toepassen van dure en kwetsbare zonnepanelen, zonneboilers, en andere installaties veel minder nodig om de milieubelasting laag te houden.

ZijnSIP panelen brandveilig?

De panelen hebben een brandweerstand van 20min, door het toevoegen van een gipsbeplating aan de binnenzijde wordt dit verhoogd naar 30minuten. dit is voldoende voor een vrijstaande woning. Het EPS voegt geen energie toe aan de brand.

https://www.isobouw.nl/nl/kennisbank/brandveilig-isoleren/

Hoe komt het dat een traditioneel gebouwde woning met vergelijkbare footprint minder woonoppervlakte heeft?

De muren van EcoCasco zijn veel dunner dan traditioneel gebouwde muren. Dus als je een maximale breedte hebt van je bouwkavel dan kan je meer woon m2 bouwen dan traditioneel. Aangezien een m2 woonoppervlakte gemiddeld in Nederland ca. 2.500 euro waard is, is dat een goede reden om voor ons systeem te kiezen.

Bouwt u Nul-op-de-Meter woningen?

EcoCasco is bij uitstek geschikt voor bouw van Nul-op-de-meter woningen. Door het materiaal gebruik is de isolatie van de schil van de woning buiten gewoon goed. Dus zonder mechanische of elektrische hulpmiddelen is de woning al zeer energiezuinig.

Bouwt u All-Electric woningen?

Alle woningen kunnen in principe uitgevoerd worden als All-Electric woning met watergedragen vloerverwarming. Het blijft een afweging of in een specifieke situatie verwarming met een gasgestookte CV installatie beter is voor het milieu en het comfort.

Voldoet u aan de BENG Norm?

De BENG norm zou in 2021 moeten gelden, maar de laatste berichten zijn dat de norm nog aangepast dient te worden omdat isolatiewaarde van de schil niet genoeg gewaardeerd wordt. Onze visie is om de Isolatiewaarde van de schil hoog te maken waardoor warmteverlies beperkt wordt.

Kan je met EcoCasco Energie neutraal bouwen?

Door het geringe warmteverlies is de woning met een zeer beperkte hoeveelheid zonnepanelen en een lucht-warmte pomp energie neutraal te maken.

Is een EcoCasco recyclebaar?

EcoCasco is nagenoeg helemaal herbruikbaar als de levensduur van de woning voorbij is. Ook zijn de gebruikte materialen eenvoudig te scheiden en 100% recyclebaar. De levensduur van de woning is daarnaast bij een beetje onderhoud nagenoeg onbeperkt.

Is EcoCasco Milieuvriendelijk?

De materialen zijn 100% recyclebaar, de materialen zijn lichtgewicht, bieden goede isolatiewaardes en de bouwtijd is zeer kort.

Heeft een EcoCasco koudebruggen?

Uiteraard is er altijd een minst isolerend deel van de constructie. De minst isolerende delen aan het EcoCasco hebben een U-waarde 1,1 W/m²K voor een houtenkozijn met triple glas dat wij gebruiken.

Uiteraard kan geopteerd worden voor kozijnen met een hogere of lagere U-waarde

Zijn EcoCasco woningen comfortabel?

Door de hoge isolatie en uitgekiende verwarming zijn de woningen zeer comfortabel